Pittige appel-pruimen chutney
(0)

Pittige appel-pruimen chutney

Ingrediënten

  • 600 g appels (bv. Jonagold), geschild, klokhuis verwijderd en in blokjes
  • 500 g rijpe pruimen, in vieren en ontpit
  • 2 cm gemberwortel, geschild en geraspt
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, fijngehakt
  • 4 kruidnagels
  • 1 tl gemalen kaneel
  • snuf zout
  • 150 ml appelazijn
  • 150 ml donker bier
  • 200 g geleisuiker

Bereiding

  1. Meng de appel en pruimen in een kom en schep de gember, peper, kruidnagel, kaneel en zout erdoor. Schep het mengsel over in een pan. Schenk de appelazijn en het donker bier erbij en breng aan de kook.
  2. Laat 20-25 minuten zachtjes pruttelen en roer af en toe rustig om. De appelblokjes mogen heel blijven.
  3. Roer de geleisuiker erdoor en kook nog 2-3 minuten door. U kunt ook kristalsuiker gebruiken, maar dan wordt de chutney vrij dun.
  4. Vul de schone jampotten of weckpotten tot de rand met de hete chutney en sluit ze goed af. Draai ze om en laat ze op de kop afkoelen. De chutney is lekker bij stoofschotels of een kaasplankje met stevig brood.

lekker om te serveren bij dit gerecht