Pizza tonijn wasabi, zeegroentjes
(0)

Pizza tonijn wasabi, zeegroentjes

Bron: Drinks & Bites

Ingrediënten

  • 4 vierkante plakjes blade
  • 100 g zelfgemaakte mayonaise
  • 1 eetlepel wasabipasta
  • Zeste van limoen
  • 1 blad rode shiso
  • Alternatief: 1 blad zuring

 

Afwerking

  • 1 minikomkommer
  • 20 g zeekra
  • 20 g zeemelde
  • 20 g lamsoor
  • 100 g tonijn in plakken

Zoetzure marinade

  • 200 g witte wijnazijn
  • 100 g suiker
  • 1 theelepel korianderzaas
  • 1 theelepel venkelzaad

Bereiding

Doe alle ingrediënten voor de zoetzure marinade in een pan, kook op en laat afkoelen. Snijd plakjes van 0,5 centimeter dik van de minikomkommer en leg ze in de marinade. Zet in de koelkast en laat minimaal 3 uur marineren. Laat vervolgens de plakken bladerdeeg kort ontdooien en steek er met een ronde steekvorm van ongeveer 8 centimeter diameter cirkels uit. Bak af op 200C gedurende 8 tot 10 minuten. Maak de mayonaise aan met de wasabipasta en de zeste van een limoen. Bewaar de mayonaise in een spuitzakje.

Beleg het bladerdeeg met het rodeshisoblad of zuringblad en de wasabimayonaise. Leg daarop de tonijn en kruid af met peper, zout en enkele druppels limoensap. Vervolledig met de zeekraal, de zeemelde, het lamsoor en de gemarineerde minikomkommer. 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.39
[31,0000 - 0] 0001011908
  5.99
[1758,0000 - 0] 0001014890