Pompoen-tomatensoep
(0)

Pompoen-tomatensoep

Ingrediënten

  • 1 kg pompoen, geschild en vruchtvlees in stukken
  • 2 rijpe tomaten, in stukken
  • 1 liter groentebouillon    (vers of van tablet)
  • 2 takjes oregano,    alleen de blaadjes
  • 2 takjes basilicum,    alleen de blaadjes
  • 1 tl chilivlokken + extra    [voor de garnering]
  • 125 ml crème fraîche
  • peper en zout

Bereiding

  1. Breng de pompoen met de tomaat in de bouillon aan de kook en laat dit 15-20 minuten zachtjes koken.
  2. Pureer de soep in de keukenmachine of met de staafmixer helemaal glad, voeg de oregano, basilicum en chilivlokken toe en pureer nogmaals. Houd wat chilivlokken achter voor de garnering.
  3. Roer er de helft van de crème fraîche door tot deze is gesmolten. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  4. Schep de soep in de borden en schep er nog een lepeltje crème fraîche op. Garneer met chilivlokken of een blaadje oregano of basilicum. Serveer met boerenbrood.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  5.99
[842,0000 - 0] 0001016314
  9.99
[35,0000 - 0] 0001014987