Voeg toe aan favorieten
Pulled lamb met chipotle saus
(0)

Pulled lamb met chipotle saus

Ingrediënten

  • 1 lamsschouder (ruim 1 kilo)
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl gemalen peper
  • 2 tl zout
  • 2 el olijfolie
  • 4 burgerbroodjes

Voor de chipotlesaus:

  • 1-3 el chipotlesaus (naar smaak)
  • half bosje koriander, grof gehakt
  • 2 el jalapeñoplakjes (potje)

Bereiding

  1.  Bestrooi de lamsschouder met de specerijen en zout. Leg het vlees 12-24 uur afgedekt in de koelkast.
  2.  Besprenkel het vlees met 2 el olijfolie. Op een dichte barbecue gaar je de lamsschouder in ca. 2 uur op lage temperatuur (ongeveer 120 graden Celsius). Of wikkel het vlees in  alufolie en gaar anderhalf uur in een oven bij ca. 150 graden Celsius.
  3.  Stook de barbecue op en rooster de lamsschouder nog 15 minuten zodat de buitenkant mooi knapperig wordt. Laat iets afkoelen en pluk het vlees van het bot. Het valt vanzelf uit elkaar of trek het wat uit elkaar. Meng met de chipotlesaus, koriander en jalapeñoplakjes naar smaak.
  4.  Snijd de burgerbroodjes door en rooster ze aan de snijkant kort op de barbecue. Beleg met het vlees.
Tip: Kun je geen chipotlesaus vinden? Meng dan wat Tabasco met gerookte paprikapoeder en ketchup.

lekker om te serveren bij dit gerecht