Voeg toe aan favorieten

Ravioli met paddenstoelen, pistachesaus & truffel

Ravioli met  paddenstoelen,  pistachesaus & truffel
(0)

Ravioli met paddenstoelen, pistachesaus & truffel

Ingrediënten

  • 25 g roomboter
  • ½–1 el truffelolie
  • 500 g gemengde paddenstoelen, grof gesneden
  • 2 takjes tijm
  • 500 g ravioli gevuld met bospaddenstoelen
  • 1 el gepelde pistachenootjes, grof gehakt (garnering)
  • 2 el olijfolie
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 150 ml droge witte wijn
  • 50 g pistachenootjes, fijngehakt
  • 250 g mascarpone
  • peper en zout

 

Bereiding

1. Verhit boter met truffelolie in een koekenpan. Bak paddenstoelen met tijm op hoog vuur krokant. Haal van het vuur.

2. Kook de ravioli in gezouten water volgens de aanwijzingen. Laat uitlekken.

3. Verhit intussen olijfolie in een steelpan. Fruit sjalot en knoflook 3–4 min. zonder te kleuren. Blus af met witte wijn, roer mascarpone en de fijngehakte pistache erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

4. Verdeel de ravioli over borden, lepel de pistachesaus erover, verdeel de gebakken paddenstoelen erop en bestrooi met de grof gehakte pistache. 

lekker om te serveren bij dit gerecht