Voeg toe aan favorieten
Ricotta-cheesecake met bramen en blauwe bessen
(0)

Ricotta-cheesecake met bramen en blauwe bessen

Ingrediënten

  • 25 g fijne kristalsuiker
  • 125 g bloem
  • 75 g boter, in blokjes (en wat extra om in te vetten)
  • 1 limoen
  • 1 bakje ricotta (250 g)
  • 300 g Mon Chou (roomkaas)
  • 4 eieren
  • 10 g maïzena
  • 25 ml melk
  • 100 g bramen (vers of diepvries)
  • 100 g blauwe bessen (vers of diepvries)
  • springvorm van 16 cm doorsnede

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 160 graden Celsius. Meng 50 g suiker met de bloem en de boter. Dat kan met 2 messen in een beslagkom of gebruik een keukenmachine. Je wilt een soort kruimelig deeg. Vet de springvorm in met wat boter of bedek de bodem bakpapier. Schep de kruimels in de vorm en duw het stevig aan. Bak de bodem een half uur in de oven. Hij moet lichtbruin en gaar zijn. Laat een half uurtje afkoelen. Vet daarna de randen weer in met boter.
  2. Zet een lage bak met kokend water onder in de oven. Dat voorkomt dat de taart scheurt. Rasp in de tussentijd de limoen en pers hem uit. Meng de ricotta met de Mon Chou, de limoen (rasp en sap) en 150 g suiker. Dat kan met een mixer of de keukenmachine. Of met de hand maar let er dan wel op dat de suiker is opgelost aan het eind. Meng de maïzena met de melk, voeg dat toe en daarna stuk voor stuk de eieren. Mix tot een glad beslag. Schenk in de vorm en bak de taart 45 minuten. Check na een half uur of de bovenkant niet te donker wordt. Zet dan de oven wat lager.
  3. De taart is goed als hij niet (of nauwelijks) wiebelt als je ertegen tikt. Zet de oven uit en laat de taart nog een uur in de oven afkoelen.
  4. Zet de taart in de koelkast om verder af te koelen. Maak ondertussen het fruit door alles in een pan te doen met de resterende 25 g suiker. Breng kort aan de kook zodat het fruit een beetje kapotgaat. Laat afkoelen. Serveer het fruit op of naast de taart.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  6.99
[810,0000 - 0] 0025550000
  32.49
[192,0000 - 0] 0001017626