Rijstsalade met groenten
(0)

Rijstsalade met groenten

Basmati rijst wordt verbouwd aan de voet van de Himalaya en is een dure, zeer aromatische, droogkokende langkorrel rijst met veel smaak. Basmati rijst wordt veel gebruikt in de Indiase keuken.

Ingrediënten

  • 200 gr Basmati rijst
  • 1 grote rode paprika
  • 10 cherry- of trostomaatjes
  • 1 kleine ui
  • 1 klein blikje maïskorrels
  • 1 klein blikje doperwten
  • 6 augurken, zoetzuur
  • 1 komkommer
  • 1½ el witte wijnazijn
  • 3 el olie
  • ¼ tl witte peper, gemalen 
  • ½ tl zeezout 
  • ¼ tl knoflookpoeder 
  • 1 el selderieblad

Bereiding

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat het daarna afkoelen.

Was de tomaatjes en paprika. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het in kleine blokjes. Snijd de tomaatjes vieren.

Pel de ui en snijd het klein. Laat de maïskorrels en doperwten in een zeef uitlekken en snijd de augurken in plakjes.

Schil de komkommer, halveer over de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het in blokjes.

Doe in een grote schaal de witte wijnazijn en voeg er al kloppend de olie aan toe.

Voeg dan de witte peper, selderie en knoflook toe en roer goed door.

Doe vervolgens de paprikablokjes, tomaatpartjes, ui, maïs, doperwten, augurk, komkommer en het selderieblad erbij en schep het geheel goed door elkaar.

Schep de rijst erbij en schep het nogmaals goed om. Serveer in een diepe, glazen schaal.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

per stuk 1.79 Nu 4 halen 3 betalen
[52,0000 - 0] 0001013804
  5.29
[1966,0000 - 0] 0071889000
  5.49
[840,0000 - 0] 0067679000
  5.99
[3519,0000 - 0] 0061077000
  9.99
[0 - 0] 0069744000