Voeg toe aan favorieten
Rivierkreeftjes in eigen kookvocht met groenten
(0)

Rivierkreeftjes in eigen kookvocht met groenten

De wetenschappelijke naam van de Europese rivierkreeftjes betekend letterlijk vertaald zeekreeft, maar de soort komt niet voor in de zee. Ze leven in zoet, voedselrijke wateren die snel opwarmen door de zon. Vandaag de dag komt de soort alleen nog maar voor in de Veluwezoom, waar het werd uitgezet omdat de adel graag rivierkreeftjes at.

Ingrediënten

  • 30 Europese rivierkreeftjes
  • 3 sjalotten
  • 1 rode paprika
  • 3 stengels bleekselderij
  • 6 patissons
  • 2 wit van prei
  • 3 sprieten citroengras
  • 5 dl witte wijn
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

Maak de rivierkreeftjes schoon. Snijd alle groenten in reepjes of blokjes.

Breng de ­groenten en het citroengras in een grote pan met de wijn en 5 dl water aan de kook en laat de ­vloeistof tot de helft inkoken. Breng op smaak met zout en peper.


Laat de rivierkreeftjes in de kokende vloeistof glijden en laat ze 15 minuten zachtjes koken.


Dien het gerecht op in diepe borden en sprenkel een beetje olijfolie over elk bord.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.99
[266,0000 - 0] 0211850000
  29.49
[52,0000 - 0] 0354791000
  49.99
[436,0000 - 0] 0015555000
  95.99
[4,0000 - 0] 0064815000