Romige penne met zalm en spinazie
(0)

Romige penne met zalm en spinazie

Penne is een uitstekende pasta om met dikke, romige sauzen of sauzen op basis van tomaten te serveren. Door de vorm van penne, hol vanbinnen en lijntjes aan de buitenkant, kan de saus goed doordringen in de pasta.

Ingrediënten

  • 300 gr penne rigate
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 200 ml slagroom of kookroom
  • 600 gr panklare spinazie
  • 200 gr gerookte zalm, in reepjes van 1 cm
  • versgemalen zwarte peper
  • 50 gr Parmezaanse kaas, versgeraspt

Bereiding

  • Kook de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
  • Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook zachtjes goudgeel.
  • Roer de room erdoor en een soepopscheplepel van het pastawater. Laat dit een paar minuten pruttelen.
  • Giet de penne af en roer dit door de roomsaus. Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat de blaadjes al omscheppend slinken.
  • Schep de zalm erdoor en warm het gerecht nog heel even door.
  • Breng de pasta op smaak met zout en peper.
  • Serveer de penne met zalm en spinazie in warme diepe borden en strooi er wat Parmezaanse kaas over.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.89
[2010,0000 - 0] 0001016275
  1.99
[339,0000 - 0] 0204994000
  2.09
[450,0000 - 0] 0754048000
per stuk 2.19 Nu 4 halen 3 betalen
[206,0000 - 0] 0065331000
  21.99
[101,0000 - 0] 0126853000