Voeg toe aan favorieten

Rosemary goat chops with root vegetables

Rosemary goat chops                   with root vegetables
(0)

Rosemary goat chops with root vegetables

Ingrediënten

  • 16 geiten koteletten (Turkse slager)
  • 6 takjes rozemarijn
  • 1 el gehakte verse peterselie
  • 250 g winterpeen in dobbelsteentjes
  • 250 g koolraap of knolselderij in dobbelsteentjes
  • 250 g krieltjes met schil
  • 4 grote tomaten in 1 cm dobbelsteentjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook in plakken gesneden
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 grote witte uien gehakt, niet te fijn
  • olijfolie
  • 1 blokje vleesbouillon
  • 4 ml Dalmore
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

Bestrijk de koteletten met olijfolie en leg er wat rozemarijnblaadjes overheen, wikkel in plastic en leg in de koelkast. De groenten opzetten met genoeg water, voeg zout naar smaak toe en kook tot het beetgaar is (zo’n 10-15 minuten). Giet ondertussen een flinke scheut olijfolie in een steelpan. Fruit de ui en knoflook zachtjes in de olie en voeg twee steeltjes rozemarijn toe. Voeg daarna de gehakte tomaat, tomatenpuree, bouillon en een ½ kop kokend water toe. Giet de groenten af en voeg ze toe aan het tomatenmengsel, zout en peper naar smaak. Laat deze nog 10 minuten samen koken tot de saus is ingedikt. Gas uit en laten rusten.

Dit gerecht is zelfs nog lekkerder als je het twee tot drie dagen van tevoren maakt - net als de meeste soepen en stoofpotten. Je hoeft het vervolgens alleen maar op te
warmen in de oven.

Zet een grillpan op het vuur en laat het goed heet worden. Grill de koteletten in 5-6 minuten mooi roze. Wikkel ze in aluminiumfolie om ze 5 minuten te laten rusten. Roer de whisky en gehakte peterselie door de groenten en schep een grote portie op een bord. Leg er 4 koteletten per persoon op,  garneer met de overgebleven rozemarijn en schenk je glas vol met Dalmore whisky.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  75.99
[541,0000 - 0] 0353272000