Voeg toe aan favorieten
Runderworstjes  met mosterd- en biersaus
(0)

Runderworstjes met mosterd- en biersaus

Bron: Han Hidalgo

Ingrediënten

  • 8 runderworstjes of (runder)knakworstjes, liefst bio kwaliteit
  • 2 sjalotjes
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 8 eetlepels runder- of gevogeltebouillon
  • 6 eetlepels blond bier of Weissbier tussen 5 en 7 vol%
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding

De sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Olie in een koekenpan verhitten, de stukjes sjalot roerbakken en de bouillon erdoor roeren. Gedurende 3 minuten al roerende verwarmen. Vervolgens de mosterd en het bier erdoor roeren en op een hoge hittebron nog kort goed verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout. De worstjes in water verwarmen, dat net tegen de kook aan is en vervolgens iets  laten afkoelen. Open snijden en de mosterd- en biersaus erover verdelen. Serveren met licht geroosterd stokbrood of repen Turks brood. 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.49
[1049,0000 - 0] 0108707000
  1.59
[132,0000 - 0] 0068721000
  1.79
[451,0000 - 0] 0205915000
  5.99
[1909,0000 - 0] 0001014805
  9.99
[69,0000 - 0] 0001012043
  11.99
[22,0000 - 0] 0070114000
  15.49
[4303,0000 - 0] 0110256000