Voeg toe aan favorieten
Sajoer lodeh
(0)

Sajoer lodeh

Groentegerecht in een geurige kokossaus

Ingrediënten

- 150 ml zonnebloemolie  
- 250 g tahoe, in blokjes gesneden
- 100 g tempeh, in blokjes gesneden
- 400 ml water
- 400 ml kokosmelk  
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, geperst
- 30 g petehbonen, in reepjes gesneden
- 5 salamblaadjes
- 3 djeroek poeroetblaadjes
- 1 stukje laos, in plakjes gesneden
- 1 tl trassie, verkruimeld
- 1 tl suiker
- 500 g sperziebonen, in stukjes  
- 1 rode paprika, in reepjes gesneden
- 150 g bamboescheuten, uitgelekt en in repen gesneden zout naar smaak

Bereiding

Verhit de olie in een wadjan en frituur de tahoeblokjes goudbruin. Laat ze uitlekken en frituur de tempehblokjes ook bruin. Laat ook deze uitlekken. Breng het water en de kokosmelk aan de kook in een grote pan met ui, knoflook, petehbonen, salamblaadjes, djeroekblaadjes, laos, trassie, suiker en wat zout. Voeg alle groenten toe een laat het gerecht zachtjes ca. 20 minuten (tot de sperziebonen gaar zijn) koken. Lekker met ajam besengek en rijst. 

lekker om te serveren bij dit gerecht