Salade met dorade en sinaasappel en tomaat
(0)

Salade met dorade en sinaasappel en tomaat

Ingrediënten

  • 1 el mayonaise
  • ½ el balsamico azijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 el Breugem IPA
  • 500 gram veldsla
  • 2 sinaasappels
  • Beetje kaneel
  • 1 Dorade filet van ongeveer 350 gram
  • 25 gram roomboter
  • 2 tomaten
  • zout en peper
  • 2 el pijnboompitten
  • 600 gram Charlotte aardappelen
  • 500 gram winterpeen 
  • 200 gram champignons
  • 3 gram kaneel 
  • 1 gram gemalen kruidnagel
  • 3 gram venkelzaad 
  • 20 ml ketjap manis 
  • 20 ml witte natuurazijn
  • 20 ml Breugem Saense IPA 

Bereiding

Klop de mayonaise, balsamicoazijn, olijfolie en de 1 el Breugem IPA tot een mooie romige dressing. 
 
Verdeel over vier bordjes de veldsla, sprenkel hierover een beetje van de dressing. Schil de sinaasappel en verwijder ook het buitenste schilletje. Snijd ze nu in dikke plakken. Leg op elk bord twee of drie plakken en strooi hier een klein beetje kaneel. 
 
Gril de Dorade filet in de roomboter gaar. En snijd er mooie mootjes van. Leg ook deze op de veldsla en naast de sinaasappel. 
 
Snijd nu van de tomaat ook dikke plakken en leg deze op de veldsla. Bestrooi deze met een beetje zout en peper. Strooi nu over elke bord een halve el pijnboompitjes. 
 
Het fruitige uit de Breugem IPA past erg goed bij sinaasappel, tomaat en kaneel. 
 
Eet smakelijk!

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.39
[26,0000 - 0] 0212709000
  7.99
[21,0000 - 0] 0001022963