Salade van molsla met chorizo en ham
(0)

Salade van molsla met chorizo en ham

Molsla zijn eigenlijk de bladeren van de wilde paardenbloem. In het wild worden de blaadjes wel eens onder molshopen gevonden, vandaar de naam. Molsla wordt aanbevolen bij bloedarmoede, gal- en suikerziekte en schijnt ook de spijsvertering te bevorderen.

Ingrediënten

  • 300 gr molsla
  • 6 eieren
  • 100 gr chorizo
  • 3 plakken rauwe ham
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el ciderazijn
  • 3 bosuien
  • olijfolie

Bereiding

  1. Was de slablaadjes verschillende keren in steeds schoon water. Kook de eieren 5 minuten (zachtgekookt) en pel ze.
  2. Snijd de chorizo in luciferdunne reepjes, de ham in reepjes, pel de knoflook en hak hem fijn.
  3. Bak de knoflook, chorizo en rauwe ham in de olijfolie. Laat het geheel uitlekken en meng door de sla.
  4. Roer de ciderazijn door de olijfolie en bewaar de olie voor de vinaigrette.
  5. Snijd het wit van de bosuien fijn en het groen in ringetjes en meng ze door de sla.
  6. Sprenkel de vinaigrette over de salade en garneer elk bord salade met een doormidden gesneden ei.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.89
[293,0000 - 0] 0001018658
  1.89
[192,0000 - 0] 0212199444
  9.99
[425,0000 - 0] 0001017938