Salami  met pesto
(0)

Salami met pesto

Bron: Han Hidalgo / Biercuisine

Ingrediënten

  • 200 gram salami, in plakjes,  goede ambachtelijke kwaliteit
  • 50 gram verse basilicumblaadjes
  • 1 teen knoflook
  • 15 tot 20 pijnboompitten
  • 50 gram pecorino of parmezaanse kaas
  • 10 cl olijfolie, extra vierge
  • mespunt (grof) zeezout

Bereiding

Met uitzondering van de salami alle ingrediënten in een keukenmachine doen en laten draaien tot een smeuïge, geurige massa is ontstaan. Een andere manier kost meer tijd, namelijk om de baslicumblaadjes voorzichtig te scheuren en samen met knoflook, pijnboompitten, kaas en (grof) zeezout in een vijzel te stampen en bij beetjes de olijfolie toe te voegen. De plakjes salami lichtjes met pesto besmeren en oprollen. Met ciabatta of stokbrood serveren. 

lekker om te serveren bij dit gerecht