Voeg toe aan favorieten
Salsa verde
(0)

Salsa verde

Ingrediënten

  • 15 g verse basilicum
  • 8 g verse muntblaadjes
  • 20 g verse platte peterselie
  • 15 g verse koriander
  • 1 sjalot, in stukken
  • 1 teentje knoflook, in stukken
  • 6 el goede olijfolie
  • 2 el kappertjes
  • peper en zout

Bereiding

  1. Hak een klein deel van het basilicum, de munt, de peterselie en de koriander fijn.
  2. Maal de rest van het basilicum, de munt, de peterselie en de koriander samen met de sjalot, de knoflook, de olijfolie en 2 eetlepels water met de staafmixer of in de keukenmachine net niet helemaal fijn.
  3. Schep de fijngehakte kruiden en de kappertjes erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Deze salsa verde is lekker bij de hamburger, de groentespies, het vispakketje of meng met wat augurkblokjes door gare aardappelparten voor een heerlijk zomerse aardappelsalade.

lekker om te serveren bij dit gerecht