Scroppino spoom
(0)

Scroppino spoom

Een spoom is een tussengerecht om de maaltijd te laten zakken. Ingrediënten zijn vaak witte wijn en citrusvruchten. Het wordt koud opgediend. Een andere benaming voor spoom is 'boisson frappe'. Het is ontstaan halverwege de 19e eeuw, toen het serveren van diners in gangen opgang begon te vinden. Tot die tijd zette men alles tegelijk op tafel.

Ingrediënten

  • 6 scheppen citroensorbet
  • 1 dl bevroren wodka
  • 2 dl droge brut of prosecco, goed gekoeld
  • 4 champagne coupes, gekoeld in de diepvries
  • 4 limoen schillen, gekruld

Bereiding

Klop met een blender alle ingrediënten tot een luchtig en schuimend geheel.

Schep het mengsel in de coupes en garneer met de gekrulde limoenschil.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  9.99
[205,0000 - 0] 0364282000
  11.49
[596,0000 - 0] 0312932000
  12.99
[295,0000 - 0] 0380288000
  17.49
[531,0000 - 0] 0326755000
  19.99
[212,0000 - 0] 0336084000
  22.99
[132,0000 - 0] 0364762000