Skuumkoppe pannenkoek bereid met Texels Skuumkoppe
(0)

Skuumkoppe pannenkoek bereid met Texels Skuumkoppe

Een verrassend nagerecht, en lekker met een Texels Skuumkoppe!

Ingrediënten

  • 30 cl Texels Skuumkoppe
  • 1 appel
  • rozijnen
  • vanille ijs
  • 2 repen pure chocola
  • pannenkoekbeslag
  • suiker
  • roomboter
  • water

Bereiding

Snijd de appel in kleine stukjes.

Laat 1 reep chocola met een bodem water en suiker smelten in een pannetje.

 

Haal van het vuur zodra het gesmolten is en voeg een kwart Texels Skuumkoppe toe.

 

Maak in een kom beslag voor 3 pannenkoeken. Voeg een kwart Texels Skuumkoppe toe en meng het even door zodat het luchtig wordt.

 

Zet een pan op hoog vuur en doe er een halve eetlepel roomboter in.

 

Doe 2 grote soeplepels beslag in de pan en voeg de rozijnen en de appel toe. Doe vervolgens 2 grote soeplepels beslag er bovenop.

 

Zet het vuur wat zachter als de pannenkoek dikker begint te worden en draai het om. Zet het vuur helemaal zacht en laat de pannenkoek garen en stomen.

 

Leg de pannenkoek op een snijplank en rol het op. Snij het vervolgens in dikke plakken en leg de plakken netjes op een plat bord.

 

Zet de chocoladesaus weer even op hoog vuur. Voeg nog een half stukje pure chocola toe aan de saus voor de juiste dikte en blijf het geheel kloppen.

 

Neem zodra de saus luchtig is, de pan van het vuur.

 

Leg een bolletje ijs naast de pannenkoek en giet de chocoladesaus rondom en gedeeltelijk over de pannenkoekstukjes. Garneer het geheel eventueel met munt.

 

 

lekker om te serveren bij dit gerecht