Voeg toe aan favorieten
Smokey kipspiesen met roomkaasdip
(0)

Smokey kipspiesen met roomkaasdip

Ingrediënten

  • 800 g kipdijfilet (liefst met vel)
  • 3 el (verse) tomatentapenade
  • 2 el olijfolie
  • 4 el ketjap manis
  • Rookmot

Voor de roomkaasdip:

  • 100 g roomkaas
  • 15 g bieslook, fijngesneden
  • 1 biologische citroen
  • 50 ml melk
  • 1 el mayonaise
  • Chilivlokken (naar smaak)

 

Bereiding

  1.  Snijd de kipdijfilet doormidden. Meng de kip met de tapenade, olijfolie en ketjap. Laat een nachtje staan. Korter kan ook, dan is de smaak wat minder sterk.
  2. Meng de roomkaas met de bieslook. Rasp de citroen erboven, pers de citroen uit en meng er rustig door. Maak het met de melk wat vloeibaarder en schep de mayonaise erdoor. Breng op smaak met de chilivlokken.
  3.  Laat de kip uitlekken. Rijg de stukken aan spiesen (groot of klein, afhankelijk van de maat van je barbecue). Rooster ze in een gesloten barbecue met niet te veel kooltjes in ca. 20 minuten gaar. Keer regelmatig en voeg een handje rookmot toe aan het vuur voor extra rooksmaak. Op een open barbecue gaat het ook, voeg dan wat vaker rookmot toe en gril iets langer. Keer regelmatig, want door de ketjap verbrandt de kip snel.

     
Tip: Rookmot (snippers van rookhout) is verkrijgbaar bij de grotere supermarkt of online bij BBQ-shops.

lekker om te serveren bij dit gerecht