Soep met peer en brie
(0)

Soep met peer en brie

Volgens Ralph Waldo Emerson, schrijver en een van meest invloedrijke denkers van de Verenigde Staten, ‘zijn er slechts tien minuten in het leven van een peer wanneer het perfect is om te eten.’ Gelukkig is deze soep perfect op elk moment. Gebruik Bartlett-peren in de vroege herfst, rijp Comice in de winter en geurige Bosc en Anjou wanneer deze beschikbaar zijn. Zorg ervoor dat de brie is ook rijp is, gebruik het liefst een dubbelcrème uit Frankrijk.

Ingrediënten

  • 2 grote rijpe peren
  • 2 kopjes kippenbouillon
  • 225 dubbelcrème brie

Bereiding

Schil de peren, verwijder de zaadjes en snijd ze in schijfjes.

Doe de peer met de bouillon in een pannetje en laat het 10-15 minuten zachtjes koken tot de peer goed zacht is.

Haal de korst van de brie en snijd het in kleine blokjes.

Doe de bouillon met peer in keukenmachine en pureer het tot een gladde massa.

Schenk het mengsel terug in de pan en laat het zachtjes sudderen.

Voeg dan langzaam de kaas toe en roer met een houten lepel tot alle kaas gesmolten is.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.79
[359,0000 - 0] 0211974000
  41.99
[88,0000 - 0] 0125946000