Voeg toe aan favorieten

Spaghetti met wildzwijnragout

Spaghetti met wildzwijnragout
(0)

Spaghetti met wildzwijnragout

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 1 wortel, in blokjes
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 750 g wildstoofvlees (bijv. wildzwijn in blokjes)
  • 300 ml rode wijn
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 5 jeneverbessen, gekneusd
  • 400 ml wildfond
  • 1 el bloem
  • 500 g spaghetti
  • peper en zout

Bereiding

1. Verhit boter in een braadpan. Fruit wortel en ui 5 min.

2. Voeg het vlees toe, bestrooi met peper en zout en bak rondom bruin.

3. Bestuif met bloem, bak kort mee, blus af met rode wijn.

4. Voeg tijm, laurier, kruidnagel, jeneverbessen en wildfond toe. Laat met deksel 45–60 min. zachtjes sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

5. Haal het deksel eraf en laat nog ca. 30 min. sudderen tot de saus mooi glanst en bindt.

6. Kook intussen de spaghetti in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen. Giet af, verdeel over borden en schep er royaal ragout over.
 

lekker om te serveren bij dit gerecht