Spek & eimuffin met rozemarijn
(0)

Spek & eimuffin met rozemarijn

Ingrediënten

  • 125 g bloem
  • snuf zout
  • 1 ei
  • 280 ml melk
  • 8 plakken ontbijtspek, in stukjes gesneden
  • 2 takjes verse rozemarijn, naaldjes fijngehakt
  • zonnebloemolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200oC. Meng de bloem en het zout en voeg al roerend het ei en de melk toe tot een klontvrij beslag.
  2. Bak in een koekenpan de stukjes ontbijtspek uit en schep op het laatst de rozemarijn erdoor. Schenk het vet af, vang het op en vet hiermee een muffinvorm in. Laat het spek op keukenpapier uitlekken. Zet de ingevette muffinvorm in de oven en laat deze (heel) heet worden.
  3. Schep het spek met de rozemarijn luchtig door het beslag. Neem de hete muffinvorm uit de oven en schep het beslag erin. Vul tot ongeveer ½ cm van de rand. Zet de muffinvorm terug in de oven en bak de muffins 30 minuten tot ze gerezen en mooi goudbruin zijn. Serveer direct (bijvoorbeeld bij groentesoep, of met gestoofde prei en wortel).

lekker om te serveren bij dit gerecht