Voeg toe aan favorieten

Speltsalade met appel en paprikasaus

Speltsalade met appel en paprikasaus
(0)

Speltsalade met appel en paprikasaus

Ingrediënten

  • 250 g spelt (of Tarly)
  • 4 el olijfolie
  • 1 kleine courgette, in blokjes
  • 1 kleine aubergine, in blokjes
  • 1 wortel, geschild en in blokjes
  • 100 g sugarsnaps, in reepjes
  • 2 stengels bleekselderij, in halve maantjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 1 geschilde groene appel
  • 2 el appelazijn
  • ½ eetlepel mosterd
  • 4 el fijngesneden groene kruiden (bv. bieslook, peterselie)
  • 1 pot geroosterde paprika’s à 465 g
  • peper en zout

Bereiding

  1. Kook de spelt volgens aanwijzing op de verpakking beetgaar. Giet af.
  2. Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan of wok en roerbak de courgette, aubergine, wortel, sugarsnaps, bleekselderij, paprika en tomaat 4-5 minuten. Schep de spelt erdoor en neem de pan van de warmtebron.
  3. Halveer de appel en snijd één helft in blokjes, en schep door de speltsalade. Rasp de rest van de andere helft van de appel. Klop de olijfolie, azijn, mosterd, kruiden, peper en zout tot een dressing en schep de geraspte appel erdoor. Deze dressing smaakt heerlijk bij de speltsalade als deze koud of lauwwarm gegeten wordt.
  4. Eet u de speltsalade toch liever als warme maaltijd? Pureer dan de geroosterde paprika’s met de staafmixer of in de keukenmachine. Breng op smaak met de dressing en eventueel nog peper en zout en verwarm de paprikasaus samen met de speltsalade.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  6.99
[581,0000 - 0] 0001016314