Spicy Razor Clams Scheermessen met chili en knoflook
(0)

Spicy Razor Clams Scheermessen met chili en knoflook

Dit keer heb ik, om de spanning erin te houden, voor jullie een zomerrecept met een iets minder bekend hoofdproduct: de scheermes. Het is een langwerpige schelp in de vorm van, je raadt het misschien al, een scheermes. De smaak is niet vergelijkbaar met die van een mossel of oester. De mes heeft een iets zoetigere nasmaak. Het gerecht kent maar zeven ingrediënten en is in tien minuten klaar. Lijkt simpel, en dat is het ook. Maar het is zo gevaarlijk lekker dat je niet kunt stoppen met eten.

Ingrediënten

  • 12-15 kleine, of 6-8 grote, verse scheermessen p.p.
  • Beetje olijfolie
  • 1 kleine rode ui in ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook in dunne plakken gesneden
  • Verse Spaanse peper in ringen gesneden
  • 2 el gehakte bladpeterselie
  • 2cl Bunnahabhain 12 YRS
  • 1 glas droge witte wijn

Bereiding

Controleer of alle scheermessen dicht zijn. Doe een beetje olijfolie in een diepe pan en bak de ui en knoflook tot het glazig is. Gooi het vuur omhoog en blus af met de whisky. Voeg vervolgens de scheermessen toe en roer het een aantal keer om. Voeg de witte wijn toe en sluit de pan af met een deksel. Laat het 2 tot 3 minuten stomen, net als met mosselen. Haal de deksel eraf, stop Spaanse peper en peterselie in de pan en roer. Serveer het met de kookvocht erbij. Geef je gasten ook wat stokbrood om de sappen te deppen. Heerlijk!

lekker om te serveren bij dit gerecht