Voeg toe aan favorieten
Spinazie-kaas taartjes
(0)

Spinazie-kaas taartjes

Ingrediënten

  • 1 pak diepvries bladerdeeg
  • 250 g zachte geitenkaas
  • 250 g grof geraspte cheddar
  • 1 grote zak verse spinazie
  • 2 teentjes fijngehakte knoflook
  • 1 mespunt gedroogde Spaanse pepers
  • ¼ tl gedroogde tijm
  • 4 eieren
  • Zout en peper
  • Beetje melk
  • Bakboter

Bereiding

Zet de oven op 195 °C. Doe de spinazie in een gesloten zak in de magnetron en zet hem op de hoogste stand voor 1 minuut. Leg apart en laat de zak nog dicht. Klop de eieren en breng op smaak met zout en peper. Vet een diep, vierkant bakblik in met boter en bestuif het met bloem. Bedek het met plakjes bladerdeeg (half pak). Trek de inmiddels afgekoelde zak spinazie open, verdeel de helft van de zak gelijkmatig over de deegplakken. Kruimel hier geitenkaas overheen en bestrooi het vervolgens met cheddar. Verspreid de knoflook, tijm en de Spaanse peper over het kaasmengsel. Verdeel hierover de rest van de spinazie. Giet het opgeklopte eimengsel er overheen en laat het 5 minuten wellen. Dek met de rest van het bladerdeeg het mengsel af en smeer met een kwast de bovenkant af met wat melk. Leg het in de oven voor ongeveer 20 minuten zodat het mooi bruin bakt. De taartjes zijn het lekkerst als ze direct uit de oven geserveerd worden, maar je kunt het ook voor een dag bewaren in de koelkast. Serveer het met verse tomatensalade en een Clynelish 14 Years.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  44.99
[9,0000 - 0] 0319554000