Voeg toe aan favorieten
Stamppot  met knapperige bacon
(0)

Stamppot met knapperige bacon

Ingrediënten

  • 250 gram kruimige aardappelen, geschild, in stukjes
  • 200 gram winterwortel, geschraapt, in stukjes
  • 1 middelgrote ui, in stukjes
  • 200 gram licht gezouten bacon, in plakjes
  • 5 eetlepels kookroom
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding

De stukjes aardappel, winterwortel en ui koken. Voor een stevige beet (‘bite’), niet al te gaar koken. Afgieten, in een mengkom doen en de kookroom erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en warm houden. In een koekenpan zonder vet, de plakjes bacon knapperig bakken. Af en toe omkeren. Zo warm mogelijk met de stamppot serveren. 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.29
[2,0000 - 0] 0001011030
  11.98
[1246,0000 - 0] 0001022058