Stamppot spitskool met brie
(0)

Stamppot spitskool met brie

Ingrediënten

  • 1,5 kg (kruimige) aardappelen
  • 1 spitskool
  • 20 gram ongezouten boter 
  • 150 gram brie 
  • 3 lepels zonnebloemolie of olijfolie
  • peper en zout 

Bereiding

Kook (+- 20 minuten) de aardappelen in water met een klein beetje zout. Verwijder ondertussen de kern van de spitskool en snijd deze in kleine stukjes of reepjes. Vang het kookvocht van de aardappelen op. Stamp de aardappelen samen met het kookvocht en de boter tot een mooie gladde puree. Doe vervolgens de stukjes spitskool erdoor en schep een paar keer om. 
Verdeel als laatste de brie in kleine stukjes en schep deze eveneens door de stamppot heen.
Voeg stukjes rode puntpaprika's toe voor een extra bite

lekker om te serveren bij dit gerecht