Voeg toe aan favorieten
Steak Pie
(0)

Steak Pie

Dit is een variatie op een van de meest bekende Britse streekgerechten: Steak and Kidney Pie. Natuurlijk geef ik weer een kleine draai aan het recept. De nieren worden vervangen door paddenstoelen. De vleesvulling maak je een dag van tevoren.

Ingrediënten

  • 1 kilo riblappen, in dobbelstenen gesneden
  • bloem
  • olijfolie
  • 250 g geschilde rode ui,
  • in 4 stukken gesneden
  • 2 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 2 laurierbladen
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el Worcestershire saus
  • 1 ei, geklutst
  • 250 g winterwortel, in 1 cm dobbelstenen gesneden
  • 1 bak grotchampignons
  • 1 glas water
  • zout en peper
  • 1 pak diepvries bladerdeeg
  • 1 fles bruin bier, Guiness of een Trappiste
  • 1 glas Caol Ila

Bereiding

Wentel het vlees in de bloem. Maak de olie goed heet in een grote koekenpan en bak het vlees even bruin aan. Haal het vlees uit de pan en leg apart. In hetzelfde vet bak je de ui en knoflook, voeg tomatenpuree, laurierblad en Worcestershire saus toe, goed roeren. Bier, water en Caol Ila toevoegen en roerend aan de kook brengen, zodat alles los komt van de pan.

Leg het vlees terug in de pan, controleer eerst dat er onder het vlees genoeg vocht zit, indien nodig kun je water toevoegen. Breng het weer aan de kook, zet vervolgens de vlam laag en voor 1.5 uur laten stoven. Voeg wortel en champignons toe en laat nog 30 minuten stoven. Als het vlees klaar is haal je het van de vlam en laat het koud worden.

De keuze is nu aan jezelf of je kleine, of grote taartjes maakt. Puur voor de presentatie kies ik voor de grote. Een grote oven schaal of 8 kleine schalen invetten en bedekken met bladerdeeg. Niet vergeten om deeg te bewaren om later de taart af te dekken. Het inmiddels koude stoofvlees verdelen over de bakjes, de rand van de deeg met gekluste ei bestrijken en een deksel erop plakken, als je reepjes deeg over hebt, gebruik deze dan om de taart te versieren. Alles met geklutst ei bestrijken en in een voorverwarmde oven 195 °C voor 30-40 minuten afbakken. Dit gerecht is heerlijk met wat ‘Clapshot’ erbij, dit is een mengsel van 1/2 aardappelpuree, 1/2 koolraappuree, met roomboter en zwarte peper. Een glas Caol Ila inschenken en geniet maar!

lekker om te serveren bij dit gerecht

  48.99
[80,0000 - 0] 0319562000