Stokbroodje met gorgonzola, peer  en appelstroop
(0)

Stokbroodje met gorgonzola, peer en appelstroop

Pompoen, paddenstoel, peer. Noten, appel, spruiten… Moeder Natuur nodigt ons weer uit om aan tafel te gaan met de pure, aardse, warme smaken van de herfst. Uiteraard met de passende dranken erbij.

Ingrediënten

  • 4 ciabatta mini
  • 2 el olijfolie
  • 200 g gorgonzola dolce, in plakken
  • 1 niet te rijpe peer, zonder             klokhuis in halve plakken
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd
  • 1 el appelstroop (of schenkstroop)
  • 20 g rucola
  • grof gemalen peper en zeezout

Bereiding

  1. Snijd de mini-ciabatta’s open en bestrijk de binnenkant met de olijfolie. Rooster ze goudbruin onder een hete grill of in een koekenpan.
  2. Leg de mini-ciabatta open op een bord. Verdeel de plakjes gorgonzola erover, zodat deze net een beetje smelt door het warme broodje, en vervolgens de plakken peer en pijnboompitten. Verwarm de appelstroop heel even zodat deze wat vloeibaarder wordt en bedruip er de broodjes mee. Bestrooi tot slot met peper en zout en rucola.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.79
[34,0000 - 0] 0001018626
  2.79
[128,0000 - 0] 0208469000
  5.99
[193,0000 - 0] 0055867000
per stuk 5.99 Nu 2de halve prijs
[1263,0000 - 0] 0001012581