Voeg toe aan favorieten

Stoofappeltjes met whisky

Stoofappeltjes  met whisky
(0)

Stoofappeltjes met whisky

Wie geen tijd heeft, laat z’n fornuis het kookwerk doen. Stoofpannetjes zijn niet alleen hét smaakgenot van de herfst, maar vooral lekker lui en easy. Geen moeilijkdoenerij. Vuur omlaag en pruttelen maar. Voldoende tijd voor een drankje.

Ingrediënten

  • 2 flinke el donkere basterdsuiker
  • 50 gram boter, en iets meer om in te vetten
  • 100 ml whisky (Lambay)
  • 6 kleine, zoete, ongeschilde appeltjes

Bereiding

Verarm de oven voor op 180o Celsius. Doe de suiker met de boter, de whisky en 50 ml water in een pan en laat alles op laag vuur smelten. Snijd ondertussen de appeltjes horizontaal rondom in. Hierdoor zullen ze minder snel ‘ontploffen’ en houden ze hun vorm. Snijd een klein plakje appel van de onderkant zodat ze goed blijven staan. Vet een ovenschaal of braadslee in met boter en zet de appeltjes erin. Schenk het whiskymengsel over alle appeltjes zodat ze met een laagje bedekt zijn. Zet alles 20 minuten in de oven.

 Neem de appeltjes tussendoor een paar keer uit de oven om met een lepel wat saus erover te schenken. Controleer na 20 minuten de appeltjes. Als ze zacht zijn neem je ze uit de schaal, zo niet zet je ze nog even terug. Zet de schaal ten slotte zonder appeltjes nog even terug om de saus wat te laten indikken. Serveer de appeltjes met de stroperige whiskysaus. Lekker met een lepel crème fraîche, slagroom of vanille-ijs.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  10.49
[235,0000 - 0] 0001014151