Stoofpot van rundvlees

Traditioneel bestaan stoofpotten uit de taaie stukken vlees, vis of taaie groenten die een lange kooktijd vergen. Tegenwoordig wordt de lange kooktijd vaak verkort door gebruik te maken van snelkookpan. De smaak van een stoofpot wordt intenser naarmate het gerecht langer staat, daarom wordt vaak geadviseerd om stoofpotten een dag van tevoren te maken.

Ingrediënten

  • 500 gr rundstoofvlees, gesneden
  • handje kroepoek
  • 6 el mosterd
  • 2 knoflookbolletjes
  • 2 citroenen
  • peper en zout
  • 15 el sojaolie
  • bosje bosuien
  • klontje roomboter
  • kopje Amaretto of Tia Maria
  • fles rode wijn/Bier(Quadrupel)

Bereiding

Laat de boter bruin bakken in een grote stoofpan of juspan, fruit de gesneden bosui en bak het vlees kort aan.

Giet de rode wijn/Bier(Quadrupel) erbij tot het vlees onder staat. Roer de mosterd, het citroensap, de Amaretto en de sojaolie erbij.

Knijp de knoflook uit en roer het door de stoofpot.

Verkruimel het handje kroepoek heel erg fijn en roer dit er ook door heen.

Doe de deksel op de pan en laat het een half uur sudderen op een laag vuurtje. Giet er af en toe wat van de rode wijn bij, zodat het niet droog kookt.

Indien de saus niet dik genoeg is op het einde kan deze met wat bloem aangedikt worden, naar eigen smaak.

Serveer met stokbrood.

 

Product waardering

Schrijf een review
   Er zijn nog geen reviews geschreven

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.09
[797,0000 - 0] 0064041000
  1.79
[4,0000 - 0] 0043370000
  2.29
[28,0000 - 0] 0001011737
  2.49
[56,0000 - 0] 0209279000
  2.65
[2144,0000 - 0] 0001009877
  5.59
[110,0000 - 0] 0206458000