Voeg toe aan favorieten
Stuffed pumpkin Gevulde pompoen
(0)

Stuffed pumpkin Gevulde pompoen

Ingrediënten

  • 100 g koude roomboter
  • 150 g bloem  
  • 4 heel kleine pompoenen (of bolcourgettes)
  • 50 ml olijfolie
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 100 g walnoten, grof gehakt
  • 50 g paneermeel
  • 400 g kikkererwten (blik, uitgelekt)
  • 200 g cheddar, geraspt
  • zeezout, peper
  • extra: bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven tot 180° C. Snijd de boter zo snel mogelijk in kleine stukjes en meng en kneed met ongeveer 10 g zeezout en de bloem met de handen tot een grof kruim.
  2. Snijd de bovenkanten — de deksels — van de pompoenen. Haal met een lepel het vruchtvlees eruit en snijd het grof. Verwarm de olijfolie in een hapjespan of grote koekenpan en bak pompoenvruchtvlees, ui, knoflook en walnoten ongeveer 10 min. op halfhoog vuur. Meng er vervolgens paneermeel, kikkererwten, cheddar, peper en eventueel zout naar smaak door. Vul de 4 pompoenen met het mengsel, verdeel er het kruim over en plaats ze op een met bakpapier beklede ovenplaat in het midden van de oven en bak 15 min.
  3. Serveer een wat vollere whisky bij het pompoengerecht, bij voorkeur een Arran malt.

lekker om te serveren bij dit gerecht