Tacos  met kip, avocado en rode bonen
(0)

Tacos met kip, avocado en rode bonen

Bron: Han Hidalgo

Ingrediënten

  • 8 kleine tacos schelpen of 4 grote tacos schelpen
  • 300 gram kipdijenfilet, bio- of scharrel kwaliteit
  • 1 kleine rijpe avocado, geschild en ontpit
  • 8 tot eetlepels rode bonen (red kidney beans), uit pot, blik
  • 8 eetlepels bleekselderij, in reepjes of blokjes
  • 2  theelepels licht pikante chilipoeder
  • 4 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 

Bereiding

De kipdijenfilet in gelijkmatige plakjes snijden.  Twee eetlepels olie in een wok verhitten en de plakjes roerbakken. Na het bakken met de licht pikante chilipoeder bestrooien. Twee eetlepels olie in een wok verhitten en de rode bonen al roerende kort verwarmen. Vanaf de hittebron de reepjes of blokjes bleekselderij erdoor roeren.  De tacos gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven verwarmen.  De avocado in blokjes snijden en samen met de rode bonen,  bleekselderij en plakjes kipdijenfilet over de tacos verdelen. Naar smaak met olijfolie bedruppelen.  

lekker om te serveren bij dit gerecht