Voeg toe aan favorieten
Tagliatelle  met courgette, kastanjechampignons en doperwten
(0)

Tagliatelle met courgette, kastanjechampignons en doperwten

Bron: Han Hidalgo

Ingrediënten

  • 150 gram kastanjechampignons
  • 100 gram kleine doperwten (vers of diepvries)
  • 2 sjalotjes
  • 1 kleine courgette
  • 1,5 dl gevogelte- of groentenbouillon
  • 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 175 gram tagliatelle
  • Parmezaanse kaas, geraspt
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding

De doperwten uit de diepvries laten ontdooien en vervolgens beetgaar koken. De sjalotjes schillen en in plakjes of stukjes snijden. De harde onderkant van de kastanjechampignons afsnijden en in plakjes of stukjes snijden. Zoveel mogelijk het wit van de courgette verwijderen en in kleine blokjes snijden. De olie in een wok verhitten en de stukjes sjalot, kastanjechampignons en blokjes courgette roerbakken. Vervolgens de doperwten en de bouillon toevoegen en nog kort verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout. De tagliatelle in ruim water met een snufje zout beetgaar koken. Afgieten, in een vergiet laten uitlekken, in een schaal warm houden en wat olijfolie erdoor roeren. De groenten door de warme tagliatelle roeren. Met Parmezaanse kaas bestrooien. 

lekker om te serveren bij dit gerecht