Voeg toe aan favorieten

Tagliatelle met Italiaanse prosciutto

Tagliatelle met Italiaanse prosciutto
(0)

Tagliatelle met Italiaanse prosciutto

Ingrediënten

  • 350 g verse tagliatelle
  • 20 g ongezouten boter
  • 50 g dun gesneden prosciutto ham, scheur in 1cm stukjes
  • rasp van 1 sinaas­appel en het sap
  • 100 ml volle slagroom
  • handje bevroren erwten
  • vers gemalen zwarte peper
  • 50 g fijn geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

Breng een grote pot water aan de kook. Breng op smaak met zout en een scheutje olijfolie. Voeg de pasta toe en kook dit al roerend beetgaar. Ongeveer 2 minuten voor verse pasta. Giet het water af, maar bewaar een beetje van het pastawater apart in een kommetje. Ondertussen smelt je de boter in een grote zware koekenpan met antiaanbaklaag op matig-hoog vuur. Voeg de prosciutto toe en bak deze lichtbruin in onge­­veer 3 minuten. Voeg daarna kort de bevroren erwten mee.

Doe nu het pastawater, sinaasappelsap, de helft van de schil en het room erbij en breng het aan de kook. Voeg de pasta toe en bak het totdat de saus en de pasta warm is en aan elkaar blijft plakken (ongeveer in 1 minuut). Breng op smaak met zout en peper.

Roer als laatste de geraspte kaas erbij en serveer het mooi op een bord.

lekker om te serveren bij dit gerecht