Voeg toe aan favorieten

Tarte tatin met ananas en chilisiroop

Tarte tatin met ananas en chilisiroop
(0)

Tarte tatin met ananas en chilisiroop

Met een groot, stevig mes kunt u de ananas prima schoonmaken. Plakken snijden en die elk afzonderlijk schillen is het makkelijkst. Snijd ook de harde kern eruit. Een andere manier is de kapjes van de ananas te verwijderen, de vrucht rechtop op een werkvlak te zetten en vervolgens met een scherp mes van boven naar beneden plakken van de schil te snijden. De achtergebleven 'ogen' kun je eruit halen met de punt van een aardappelschilmesje.

Ingrediënten

  • 275 gr suiker
  • 250 ml water
  • 1 rode peper, in 3 stukken met de zaadlijsten eraan
  • 1 verse ananas, geschild
  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
  • 4 bollen vanilleroomijs

Bereiding

Verwarm 200 gr suiker in het water op laag vuur tot siroop.

Voeg de peper aan de siroop toe en laat het 15 minuten zachtjes trekken.

Zeef dan de siroop en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten van de peper. Snijd de helft van de peper in stukjes en roer ze door de chilisiroop.

Laat de siroop afkoelen en bewaar het op een koele plek.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Vet 4 taartvormpjes met een doorsnede van 10 cm in.

Snijd 4 schijven van de ananas. Verwijder met een scherp mesje de harde binnenkant en de 'oogjes'.

Laat de resterende 75 gr suiker op laag vuur smelten en lichtbruin kleuren en schenk het voorzichtig in de vormpjes.

Leg in elk vormpje een ananasring. Bedek de ringen elk met een plakje bladerdeeg, stop het deeg tussen de ananas en de rand goed in. Prik het deeg in met een vork.

Bak de ananastaartjes in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Laat de taartjes dan buiten de oven 5 minuten afkoelen en keer ze om op 4 bordjes.

Leg er een bol vanilleroomijs op en schenk er een beetje van de zelfgemaakte chilisiroop over.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.09
[212,0000 - 0] 0875694000