Voeg toe aan favorieten
Tempé uit de wok
(0)

Tempé uit de wok

Een lekker vegetarisch gerecht en super gemakkelijk te bereiden!

Ingrediënten

  • 200 gr tempé, van een blok
  • 200 gr spits- of groene kool
  • 150 gr shiitake
  • 1 kleine preistengel
  • 2 teentjes knoflook, uit de knijper
  • 2 el hoisinsaus
  • 8 el zonnebloemolie
  • 4 tot 6 el groenten- of gevogeltebouillon
  • peper uit de molen en zout

Bereiding

Snijd de tempé in reepjes. Meng de knoflook, hoisinsaus en 3 el olie goed door elkaar en voeg de tempé toe. Laat het geheel gedurende 1 uur marineren.

Snijd de kool in dunne reepjes. Verwijder de harde onderkant van de shiitake en snijd ze in plakjes.

Haal het buitenste blad van de prei, snijd het in ringetjes, spoel die af en laat de prei in een vergiet uitlekken.

Dep de reepjes tempé na het marineren met keukenpapier licht droog.

Verhit 3 el olie in een wok en roerbak de reepjes tempé. Haal ze dan uit de wok en houd het warm.

Verhit opnieuw 2 el olie in de wok en roerbak de groenten.

Giet het restant van de marinade in een pan, vul het aan met 4 tot 6 el bouillon, roer het goed door en verwarm het geheel kort.

Breng de saus op smaak met peper en zout en verdeel het over voorverwarmde borden. Leg de reepjes gebakken tempé op de saus en serveer het geheel met mihoen.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht