the chicken  or the egg? What came first
(0)

the chicken or the egg? What came first

Dit is een gerecht dat wat voorbereiding nodig heeft, maar het is zeker de moeite waard. Het kan vers uit de oven of afgekoeld met salade gegeten geworden.

Ingrediënten

  • 6 kippenbouten
  • 6 gekookte eieren
  • 6 braad­worsten  
  • 6 tl rode pesto
  • ½ glas Laphroaig  
  • 1 tl paprika poeder
  • ½ tl  knoflook poeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl tijm
  • mespunt chilipoeder (optioneel)

Bereiding

De droge kruiden goed door elkaar mengen. Als je van pittig houdt kun je er wat chilipoeder bij doen. Meng de pesto met de Laphroaig. Zet de oven aan op 185 °C. Haal met een scherp mes voorzichtig het dij-bot van de kippenbouten weg, laat het bot aan de onderkant er wel aanzitten. Het is het gemakkelijkst als je de poelier vraagt of zij dit voor je willen doen. Snij de braadworst open en maak er zes balletjes van. Leg de kippenbouten plat op een snijplank met het vel naar beneden. Smeer het pesto-mengsel goed verdeeld over de zes bouten. De balletjes worst maak je plat met de hand tot het precies op de kip past. Leg er een gekookt ei op en vouw voorzichtig het hele ‘pakketje’ dicht tot een bolvorm. Bestrooi de kip vervolgens met de voorgemengde droogkruiden. Smeer een muffin-bakvorm in met boter en plaats in elk gat een kippenbout met de ronde kant naar beneden. Bak het af in de oven voor 25 minuten. Serveer het warm of koud met een gemengde salade en natuurlijk een glas Laphroaig. Slainte!

lekker om te serveren bij dit gerecht