Voeg toe aan favorieten

Tiramisu

Tiramisu
(0)

Tiramisu

Ingrediënten

  • 3 eieren, gesplitst
  • 40 gram suiker
  • 250 gram mascarpone
  • 2 eetlepels Santa Maria al Monte Amaretto
  • 200 ml espressokoffie
  • 20 lange vingers • 2 eetlepels cacaopoeder
  • Extra nodig: (oven)schaal van 21 x 14 cm

Bereiding

  1. Klop de eidooiers met de suiker met een mixer in 3-4 minuten wit en romig.
     
  2. Mix de mascarpone door het eidooiermengsel.
     
  3. Maak de mixerhaken goed schoon en klop de eiwitten in een schone kom stijf. Spatel dit door het marscarponemengsel.
     
  4. Roer in een plat schaaltje de amaretto door de espresso. Doop de helft van de lange vingers met de niet suikerkant erin en leg ze met de suikerkant naar beneden als één laag in de ovenschaal.
     
  5. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Maak zo nog een laag met de in de koffie gedoopte lange vingers en de mascarpone.
     
  6. Laat de tiramisu afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast opstijven, liefst een hele nacht.
     
  7. Neem de tiramisu kort voor serveren uit de koelkast. Bestrooi de tiramisu met de cacaopoeder.

LET OP: in dit recept worden rauwe eieren
gebruikt, dit kan gevaarlijk zijn voor oudere of
zwakke mensen en is niet geschikt voor
zwangere vrouwen. Gebruik gepasteuriseerde
eieren of vervang de eieren door 200 ml
opgeklopte slagroom.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  16.99
[345,0000 - 0] 0034967000
  33.49
[139,0000 - 0] 0358274444