Voeg toe aan favorieten
Tiramisu met Drambuie en mandarijntjes
(0)

Tiramisu met Drambuie en mandarijntjes

Tiramisu, het ultieme Italiaanse dessert! De originele Italiaanse naam tiramisù betekent ‘maak me blij’, verwijzend naar de cafeïne van de espresso en het effect van chocolade.

Ingrediënten

  • 6 mandarijntjes (Clementines)
  • 1 el rasp van mandarijnenschil
  • 40 gr suiker
  • 2 el Drambuie 15 years whiskey liqueur (of sinaasappelsap)
  • 1 pak lange vingers
  • 250 ml crème fraîche
  • 250 gr mascarpone
  • 1 el geraspte pure chocolade of cacaopoeder
  • ½ el kaneelpoeder
  • 1 tl gemberpoeder

Bereiding

Pers het sap uit 3 mandarijntjes (ca 1 dl) en roer dit uit met de suiker en Drambuie.

Boen 1 mandarijntje goed schoon en haal er met een zesteur (citroentrekker) een el rasp af. Pel de overige 3 mandarijntjes, halveer ze en snijd ze overdwars in plakjes.

Bekleed de bodem van een rechthoekige schaal, met opstaande rand en een inhoud van ca 1 liter, met lange vingers.

Bedruppel ze met de helft van het vocht van de mandarijnen en Drambuie. Leg de gesneden mandarijntjes er dan op.

Klop de crème fraîche los met de mascarpone en de mandarijnenrasp en verdeel de helft van de massa over de mandarijntjes.

Bedek weer met een laag lange vingers en bedruppel deze met het overgebleven vocht. Verdeel hier de overgebleven mascarponemassa overheen.

Dek de schaal af en zet het minimaal 2 uur koud weg.

Meng de geraspte chocolade of het cacaopoeder met het kaneel- en gemberpoeder en bestrooi hiermee de tiramisu kort voor het serveren.

 

Vervang de crème fraîche door 250 ml lobbig geklopte slagroom of kwark.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  15.99
[406,0000 - 0] 0034967000