Voeg toe aan favorieten
Tomatensalade
(0)

Tomatensalade

Een fris bijgerecht, lekker bij pasta, de barbecue of hartige taarten.

Ingrediënten

  • een klein bosje vers basilicum
  • 1 teen knoflook
  • witte wijnazijn
  • 300 gr gemengde kerstomaatjes

Bereiding

Trek de bovenkant van de bos basilicum, houd een paar van de kleinere blaadjes apart en doe de rest met een snufje zout en peper, de gepelde teen knoflook, een paar scheutjes extra vierge olijfolie en een scheut witte wijnazijn in de keukenmachine.

Hak het mengsel tot een donkergroene, dikke olie. Breng de dressing eventueel op smaak.

Snijd de tomaten doormidden of in kwarten. Schenk de dressing in een schaal en leg de stukken tomaat erop

Strooi de overgehouden basilicum en een snufje zout over de tomaten. Meng het geheel pas vlak voor het eten door elkaar.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.39
[306,0000 - 0] 0065595000
  1.89
[250,0000 - 0] 0212490000
  1.99
[2955,0000 - 0] 0207802000