Voeg toe aan favorieten

Tropische trifle met gemberkoek

Tropische trifle met gemberkoek
(0)

Tropische trifle met gemberkoek

Ingrediënten

Uit de voorraadkast

  • 65 g suiker
  • 250 ml melk

Overige ingrediënten

  • 25 g custardpoeder
  • 125 ml slagroom
  • stuk gemberkoek (voor 4 dikke en 4 dunne plakken)
  • 1 rijpe mango
  • 4 passievruchten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160oC. Meng 40 gram van de suiker met de custardpoeder en maak een papje met een deel van de melk. Breng de rest van de melk met de slagroom aan de kook, schenk het papje erbij en roer met een garde tot een mooie dikke pudding. Schenk het in een koude kom en leg een stuk huishoudfolie direct op de pudding om velvorming tegen te gaan. Laat afkoelen.
  2. Snijd 4 plakken gemberkoek in blokjes en snijd nog 4 heel dunne plakjes gemberkoek af. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze ca. 30 minuten in de oven drogen tot ze krokant zijn.
  3. Klop de slagroom met de rest van de suiker lobbig. Schil de mango en snijd blokjes van het vruchtvlees. Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees eruit.
  4. Bouw de trifle in glazen op. Verdeel de blokjes gemberkoek over de bodem van de glazen, schep er custardpudding, de helft van de mango en de helft van de passievruchten, nog een laag custardpudding, de rest van de mango, de lobbige slagroom en de rest van de passievruchten op. Steek er een stuk krokant gebakken gemberkoek in. 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  4.99
[180,0000 - 0] 0001049657
  10.49
[205,0000 - 0] 0001014151