Voeg toe aan favorieten

Varkensmedaillons met saus van kloosterbier

Varkensmedaillons met saus van kloosterbier
(0)

Varkensmedaillons met saus van kloosterbier

De biersaus is natuurlijk ook te gebruiken voor andere gerechten en te bereiden met verschillende dubbelbieren, let er dan wel op dat ze wat zoetig zijn.

Ingrediënten

  • 8 aardappels à 1 kg, vastkokend
  • 100 gr boter of margarine
  • 250 gr champignons
  • 200 gr gerookte ham, in plakjes
  • 800 gr varkensfilet
  • 2 flesjes dubbel kloosterbier
  • 200 cl room
  • versgemalen peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de aardappels in gelijkmatige blokjes, laat de helft van de boter in een pan smelten en bak vervolgens de aardappelblokjes lichtbruin.
  3. Snijd de champignons in plakjes en snijd de gerookte ham in reepjes.
  4. Bak de champignons en ham vervolgens enkele minuten mee met de aardappelblokjes.
  5. Schep het aardappelmengsel in een ovenschaal, plaatst het in het midden van de oven en bak het geheel in ca 20 minuten gaar.
  6. Snijd intussen de varkensfilet in 12 gelijke medaillons en bestrooi ze met zout en versgemalen peper.
  7. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de medaillons aan beide kanten bruin. Leg ze dan in een ovenschaal en laat het ca 8 minuten doorgaren in de oven.
  8. Haal de medaillons dan uit de oven en blus ze af met 1 flesje bier. Laat het dan ca 5 minuten koken.
  9. Voeg de room toe en laat het geheel onder af en toe roeren nog enkele minuten zachtjes doorkoken.
  10. Breng de saus op smaak met het toevoegen van nog meer bier, zout en versgemalen peper.
  11. Leg op voorverwarmde borden 3 medaillons, schep vervolgens 3 el saus over de medaillons en schep het aardappelmengsel ernaast.
  12. Serveer de rest van de saus apart, schenk er een kloosterbier bij en genieten maar!

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.79
[1668,0000 - 0] 0043354000
  1.89
[1668,0000 - 0] 0063037000