Voeg toe aan favorieten

Varkensrollade met geroosterde groenten

Varkensrollade met  geroosterde groenten
(0)

Varkensrollade met geroosterde groenten

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 1 (gekruide) varkensrollade, 750 gram
  • 2 winterwortels, in stukken
  • 400 gram spruitjes
  • 400 gram krieltjes in schil, gehalveerd
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 takjes tijm 
  • 4 eetlepels olijfolie
     

Bereiding

  1. Verhit de boter in een braadpan en bak de rollade rondom bruin. Leg de rollade met het braadvet in een ovenschaal
  2. Kook de wortel, spruitjes en krieltjes ca. 4 minuten, hierna afgieten en goed laten uitlekken.
  3. Verdeel de aardappels, wortel, spruitjes, rozemarijn en tijm over een bakplaat. Strooi er peper en zout over en schenk de olijfolie erover.
  4. Zet de ovenschaal en de bakplaat in de oven en bak beide 35-45 minuten in een oven van 180 C. Bedruip de rollade tijdens het bakken een paar keer met het braadvocht en schep de groente op de bakplaat tweemaal om. Als de kerntemperatuur van het vlees 60 C is dan is de rollade klaar, hij gaart ook nog iets door nadat ie uit de oven komt.
  5. Neem alles uit de oven. Zeef het braadvocht van de rollade en serveer dit er apart als jus bij. Leg de rollade op een mooie grote schaal en verdeel de aardappeltjes, wortel en spruitjes er rijkelijk omheen.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  10.99
[167,0000 - 0] 0001014489
  10.99
[711,0000 - 0] 0001020297
  12.99
[107,0000 - 0] 0001013700