Voeg toe aan favorieten

Veenweide lamszadel met een stoofpotje

Veenweide lamszadel met een stoofpotje
(0)

Veenweide lamszadel met een stoofpotje

Een mooi hoofdgerecht uit de keuken van Restaurant De Jonge Dikkert in Amstelveen en via een uitgave van 'Bellingham's Favorieten' nu bij jou in je eigen keuken!

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • boter
  • 300 gr lamspoulet
  • 1 l lamsjus
  • tijm
  • zout en peper
  • 100 gr verse zilveruitjes
  • 400 gr aardappelen
  • scheutje hete melk
  • 100 gr doperwtjes
  • 100 gr tuinbonen
  • 100 gr courgette, in ovaaltjes
  • 8 groene asperges
  • 1 lamszadel à 200-250 gr
  • 1 lamsrack
  • 300 gr lamsbout, van het bot

Bereiding

Snijd de uien in dunne ringen, hak de teentjes knoflook fijn en snijd de lamspoulet fijn.

Bak ze aan in wat boter en voeg dan de lamspoulet toe. Blus het geheel af met 5 dl lamsjus.

Laat het dan ca 3 uur zachtjes pruttelen, totdat het vlees gaar is.

Doe ondertussen 2,5 dl lamsjus in een pan en laat dit trekken met wat fijngehakte tijm.

Maak de zilveruitjes schoon, bak ze kort aan in wat boter en blus ze af met de rest van de lamsjus. Gaar de uitjes door op laag vuur tot ze beetgaar zijn.

Verwarm de oven voor op 150°C.

Schil de aardappelen, kook ze gaar en maak er met de melk en boter een smeuïge puree van. Breng het op smaak met peper en zout.

Blancheer de doperwten, asperges, tuinbonen en de courgette.

Braad het lamszadel en het lamsrack in 25-30 minuten aan in geklaarde boter en braad de lamsbout in ca 60 minuten aan in geklaarde boter.

Breng al het vlees verder op gaarheid in de oven. Laat het daarna 15 minuten rusten op een matig warme plaats.

Maak de groene groentes warm in een pan met wat boter en breng op smaak met zout en peper.

Verwarm intussen de puree, de zilveruien en de stoofpot.

Dresseer de groenten en de puree op het bord terwijl het lam nog even 2 minuten in de oven gaat.

Doe de lamsstoof in een schaal en garneer met de zilveruien en de courgette.

Snijd het lamszadel, de bout en het rack in schuine plakjes en leg deze op de groenten. Serveer met de lamtijmjus.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  3.39
[83,0000 - 0] 0001011545
  26.99
[38,0000 - 0] 0680168000
  27.99
[100,0000 - 0] 0001015281