Vijgen met vanille-ijs, walnoten en honing-muntsiroop
(0)

Vijgen met vanille-ijs, walnoten en honing-muntsiroop

Ingrediënten

  • 6 verse vijgen
  • 200 ml Silvaner Eiswein
  • 50 g suiker
  • 4 el honing
  • 4 bolletjes vanille-ijs
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • 4 takjes munt

Bereiding

  1. Halveer de vijgen. Breng de Silvaner Eiswein in een pannetje net aan de kook en leg de vijgen er met het snijvlak naar beneden in. Laat ze 2 minuten koken.
  2. Neem de vijgen uit de wijn en zet ze apart. Breng de wijn weer aan de kook en voeg de suiker, de honing en de takjes munt toe — houd de topjes apart. Laat dit inkoken tot een stroperig geheel. Haal de munt eruit.
  3. Leg 2 halve vijgen op elk bordje, leg er een bolletje ijs bij en nog een halve vijg er tegenaan. Bedruppel met de warme honing-muntsiroop, strooi de walnoten erover en steek er een topje munt in.

lekker om te serveren bij dit gerecht

per stuk 2.99 Nu 8 halen 6 betalen
[87,0000 - 0] 0001020122