Voeg toe aan favorieten

Vlaamse knol- en wortelpatat

Vlaamse knol- en wortelpatat
(0)

Vlaamse knol- en wortelpatat

Ingrediënten

  • 300 g pastinaak
  • 300 g knolselderij
  • 500 g gekleurde wortel (geel, oranje en paars)
  • 4 el olijfolie
  • 4 takjes rozemarijn, naaldjes grof gehakt
  • zeezout
  • cayennepeper
  • extra: bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 oC. Schil de pastina(a)k(en), knolselderij en wortel en snijd ze in dikke ‘Vlaamse frieten’. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de rozemarijn. Maal er royaal zeezout overheen en bestrooi naar smaak met cayennepeper.
  2. Rooster de frieten in de oven in ca. 30 min. beetgaar. Schep af en toe om. Serveer ze bij de kalkoenrollade.
Rooster de groentefriet in dezelfde oven terwijl de kalkoenrollade gaart.

lekker om te serveren bij dit gerecht