Wentelteefjes
(0)

Wentelteefjes

Ingrediënten

  • 1 brioche brood, in dikke plakken van 2 cm
  • 2 eieren en 2 eidooiers
  • 150 ml slagroom
  • 150 ml Lowlander Winter Ale
  • 25 g suiker
  • 1/4 tl geraspte nootmuskaat
  • 1 vanillestokje
  • snufje zout
  • 3 verse vijgen, in vieren gesneden
  • poedersuiker, gemengd met een snufje speculaaskruiden
  • ahornsiroop
  • klein klontje boter
  • olijfolie

Bereiding

1.      Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit in een mengkom of schaal waar straks het brood in past.

2.      Klop het vanillemerg met de eieren, eierdooiers, room, Lowlander Winter Ale, suiker, nootmuskaat en zout tot een glad beslag.

3.      Verhit een koekenpan op hoog vuur en smelt de boter met de olijfolie. Zet het beslag en sneetjes brood klaar terwijl de pan goed heet wordt.

4.      Doop een sneetje brood in het eimengsel, bedek alle kanten.

5.      Bak het brood aan beide kanten in de gloeiendhete pan, herhaal met alle sneetjes brood.

6.      Stapel 2 a 3 wentelteefjes op een bord, leg er 3 vijgenkwarten op en maak af met een scheutje ahornsiroop en poedersuiker.

7.      Serveer met Lowlander Winter Ale bier.

lekker om te serveren bij dit gerecht