Voeg toe aan favorieten

Wild pie

Wild pie
(0)

Wild pie

Ingrediënten

  • 2 tl wildkruiden (bv. mix van  gemalen foelie, kruidnagel,     korianderzaad, gember, laurier)
  • 2 el bloem, en meer om te bestuiven
  • 1 tl zout
  • 750 g stoofvlees van wild  (hert, ree of wildzwijn), gesneden
  • 50 g boter
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 kleine winterpeen, geschild,  in kleine blokjes
  • 1 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 1 kleine pastinaak, geschild,  in kleine blokjes
  • 1 flesje bockbier (330 ml)
  • 300 ml paddenstoelenbouillon  (van een blokje)
  • 2 plakjes kruidkoek, zonder korst
  • 1 ei, gesplitst
  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg,  uit de vriezer


ronde (aardewerk) ovenschaal  of pie-vorm (Ø circa 28 cm)

Bereiding

  1. Meng de wildkruiden, bloem en zout met het vlees. Voeg nog wat versgemalen peper toe.
  2.  Verhit de helft van de boter in een ruime braadpan en bak het vlees 10 minuten rondom. Schep alles in een schaal. Verhit de rest van de boter en bak de ui, winterpeen, bleekselderij en pastinaak 10 minuten lichtbruin. Voeg het bier en de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg het vlees toe en laat op heel laag vuur met het deksel op de pan in 1-1,5 uur gaar worden. Controleer of het vlees gaar is – ree is bijvoorbeeld zachter en sneller gaar dan hert.
  3.  Verbrokkel de kruidkoek en
  4. los de stukjes op in de stoof. Hierdoor wordt het dikker en zoeter. Schep alles in de ovenschaal of vorm
  5. en laat afkoelen (anders smelt je deeg door de warmte van de stoof).
  6.  Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de bevroren plakjes (zonder de plastic velletjes) op elkaar op een werkblad. Laat iets ontdooien en rol het uit tot een plak van ca ½ cm. Hoe kouder het deeg blijft, hoe mooier het resultaat. Gebruik wat bloem als het blijft plakken. Leg het deeg op een snijplank en snijd er een cirkel uit van circa 2 cm groter dan de vorm. Steek een rondje uit het centrum. Klop het ei los. Maak de rand van de schaal nat met losgeklopt ei en leg het deeg erop. Druk de rand vast en snijd eventueel overhangend deeg eraf. Bestrijk met ei en zet de pie circa 40 minuten in de oven.

lekker om te serveren bij dit gerecht