Voeg toe aan favorieten
Wilde gravad lax met bieten-relish
(0)

Wilde gravad lax met bieten-relish

Ingrediënten

  • ± 300 g gravad lax (gemarineerde rauwe zalm)
  • 3 rode bietjes, schoongeboend
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 3 el appelciderazijn
  • 2 tl bruine basterdsuiker
  • 3 el milde olijfolie
  • Extra nodig: aluminiumfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Wikkel de bietjes (per stuk) in aluminiumfolie en pof ze in 1 uur gaar. Meng de ui met de appelciderazijn, basterdsuiker, olie, 1 tl venkelzaad en peper en zout naar smaak. Schep alles in een ovenschaaltje en zet het de laatste 20 minuten bij de bietjes in de oven.
  2. Verwijder het folie van de bietjes en laat ze iets afkoelen. Haal het schilletje eraf en snijd de biet in kleine blokjes. Meng met het uitmengsel.
  3. Serveer de gravad lax met de bieten-relish en breekbrood, knäckebrød of – ook heel lekker, en traditioneel – met gekookte aardappelen en mosterd-room-dillesaus.
Zelf gravad lax maken? Dep 1 à 2 stukken wilde zalm (plusminus 300 g) droog. Meng 3 tl zout, 1 tl grof gemalen peper, 1 tl suiker, 6 fijngesneden takjes dille, 6 jeneverbessen en 1 tl venkelzaad en wrijf de zalm ermee in. Leg alles op plasticfolie en rol het stevig op. Leg de zalm om een schaal 8 uur in de koelkast. Als je geen wilde zalm kunt vinden, kun je ook kweekzalm gebruiken – zoals op de foto.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  3.99
[74,0000 - 0] 0480029121